Όχι και τόσο Heavenly, αλλά πανέμορφο Sword

Εντάξει, λοιπόν. Ομολογώ ότι δεν μου άρεσε και τόσο το Heavenly Sword για το PlayStation3 - σίγουρα όχι όσο ήλπιζα ή θα ήθελα, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια ανάπτυξης (την πρώτη φορά που διάβασα γι’ αυτό ήταν σε στήλη του project manager του, του Taheem Antoniades, στο περιοδικό Edge, όταν ακόμη ο τίτλος αναπτυσσόταν για το αρχικό Xbox!). Όλοι οι λόγοι της απογοήτευσης, δε, είναι όχι μόνο απτοί, αλλά και αναμφισβήτητοι: δεν έχουν να κάνουν με «θέματα γούστου», με άλλα λόγια. Oh, well.

Παρ’ όλα αυτά, η δημιουργία της Ninja Theory έχει να επιδείξει κάτι εξαιρετικό: καλλιτεχνική φροντίδα και πραγματικά υπέροχο artwork. Η πρωταγωνίστρια (μία sexy δεσποινίδα ονόματι Nariko) μπορεί να μην απειλεί να εκθρονίσει τη Lara Croft ακριβώς, αλλά είναι ένας χαρακτήρας με αρκετό «βάθος» για να στηρίξει κανείς πάνω του κάτι παραπάνω από 6-7 ώρες hack’n’slash. Οι περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα οι σκηνές της όλης περιπέτειας είναι σχεδιασμένες με λεπτομέρεια μεν, αλλά με τρόπο «παραμυθένιο», όχι «ρεαλιστικό». I like. Ακόμη και ο «μεγάλος κακός», ο Bohan, και όμορφα σχεδιασμένος είναι, και ενδιαφέρον background έχει ο δικός του ρόλος στο σενάριο.

ΟΚ. Ανέφερα κάπου ότι η Nariko είναι sexy; Αν όχι, το αναφέρω τώρα. Αν ναι, το αναφέρω πάλι. Για ποιο λόγο; Μάλλον για να δικαιολογήσω - έστω και μερικώς… χε - το γεγονός ότι, σήμερα που ο τίτλος της Sony και της Ninja Theory «έχει την τιμητική του» (κοινώς κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα), έφτιαξα μερικά wallpapers με θέμα το Heavenly Sword. Τα δημοσίευσα στο Webshots (το Flickr… έχει άποψη και τα καταχωρεί σε μικρότερο μέγεθος) και θα τα αφήσω εκεί, «να βρίσκονται» όπως λένε, για όλους τους φίλους και τις φίλες που ίσως αγάπησαν τον συγκεκριμένο τίτλο του PS3 περισσότερο από μένα. Το θέμα των περισσότερων είναι, ε, προφανώς η Nariko, συμπεριέλαβα όμως και ένα με τον Bohan και ένα περισσότερο abstract («οι μικροί μας φίλοι» νομίζω ότι το λένε «για να μην καρφωνόμαστε», αυτό!).

Τα wallpapers τα δημοσίευσα σε πολύ υψηλές αναλύσεις (2560×1600 και 1920×1200) και σε μία χαμηλότερη (1680×1050), όλα όμως είναι σχεδιασμένα για widescreen οθόνες. Βρίσκονται σε τρία διαφορετικά σετ, εδώ, εδώ και εδώ αντιστοίχως. Τα wallpapers των 1920×1200 με ένα μικρό resize ή cropping (ε, τα credits στο κάτω μέρος τους δεν τα βλέπω να διατηρούνται για πολύ εκεί… όλο και κάπου θα τα «πετύχω» στο Rapidshare «κομμένα» υποθέτω) μετατρέπονται εύκολα σε μέγεθος και ανάλυση TrueHD, για να χρησιμοποιηθούν ως background π.χ. στην Cross Media Bar του PS3. Ιδέες δίνουμε εδώ, ιδέες…

Σε κάθε περίπτωση, wallpapers όπως αυτά δεν υπάρχουν οπουδήποτε στο Δίκτυο (ακόμη και στο πολύ όμορφα σχεδιασμένο Web site του Heavenly Sword, όσα προσφέρονται είναι σημαντικά χαμηλότερης ανάλυσης και ποιότητας). Ελπίζω να αρέσουν λοιπόν: «εξαιρετικά αφιερωμένα», έλεγαν κάποτε στο ραδιόφωνο. Τώρα και στο Webshots!

Υ.Γ. Άσχετο με τα παραπάνω. Για όλους εκείνους τους… «καλοθελητές» που έστειλαν mail στο Gamespin για να αμφισβητήσουν «το πώς και το αν ο αρχισυντάκτης του έχει το PSP Slim & Lite για να γράψει εκείνο το review που έγραψε», δημοσίευσα στο Webshots και μερικές φωτογραφίες ως «απόδειξη» του γεγονότος ότι τη συσκευή την έχουμε στα χέρια μας εδώ και μια εβδομάδα. Απλώς προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις επαγγελματικές φωτογραφίες της Sony για το review, καθώς… ε, προφανώς είναι καλύτερης ποιότητας από τις δικές μας, που συλλάβαμε με μία απλή Sony Τ-100. Το «σύνδρομο του Ελληνάρα», βέβαια, αυτό της κουτοπονηριάς και της κακοπιστίας, δεν «γιατρεύεται» με μερικές ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Scout’s honor.

Comments

Popular posts from this blog

Νέο «διπλό φάουλ». Και των… δύο Sony.

Hi-def; TrueHD; Τσκ, τσκ, τσκ. Tres passe.

Τα καλύτερα... ακούγονται. Στον Best, μάλλον!