Greek electronica. Cool προτάσεις.

Ένα «γρήγορο, πολύ γρήγορο» post εν έδει... υπενθύμισης για δύο μουσικές κυκλοφορίες που αξίζουν προσοχής. Οι ακροατές του Best Radio τις γνωρίζουν ήδη, θεωρητικά, αλλά και το κοινό που γενικότερα παρακολουθεί τη σκηνή της ελληνικής electronica δεν... αγνοεί ακριβώς τους δημιουργούς πίσω από αυτές. Και οι δύο αυτές κυκλοφορίες ήταν προγραμματισμένες να εμφανιστούν στα καταστήματα λίγο πριν την εορταστική περίοδο, για διάφορους λόγους ωστόσο δεν τα κατάφεραν - είναι όμως διαθέσιμες εδώ και κάποιες μέρες (κάλλιο αργά παρά αργότερα, με άλλα λόγια) στο εμπόριο. Και ακριβώς επειδή δεν χρειάστηκαν... πολλές ακροάσεις για να αποφασίσω αν αξίζουν ή όχι αναφοράς, τις παραθέτω χωρίς περαιτέρω.

Η πρώτη είναι η συλλογή του Γιώργου Μπίτσικα, ενός παραγωγού που έχει κινήσει το ενδιαφέρον του ραδιοφωνικού κοινού με διάφορα tracks κατά καιρούς. Ο τίτλος της συγκεκριμένης συλλογής βέβαια είναι «My Chosen Soulmate», από το ομώνυμο πασίγνωστο κομμάτι που έχει ακουστεί πολύ το τελευταίο δίμηνο - και δικαιολογημένα, όχι μόνο λόγω μουσικής και στίχων, αλλά και για τα υπέροχα φωνητικά της Baby Queen. Η συλλογή βέβαια περιέχει κι άλλα πολύ καλά κομμάτια, όπως τα Miss Helicopter, Changing My Style, Close to You, αλλά και το επίσης πολύ γνωστό Eleventh, τα οποία αποδεικνύουν ποικιλότροπα το ταλέντο του συγκεκριμένου παραγωγού. Ενδεχομένως να «κολλήσει» κανείς περισσότερο με κάποια κομμάτια απ' ότι με κάποια άλλα, το επίπεδο του «My Chosen Soulmate» όμως παραμένει σε κάθε περίπτωση υψηλότερα από το αντίστοιχο συνηθισμένων συλλογών.

Η δεύτερη συλλογή είναι - κατά μία έννοια - ήδη γνωστή, καθώς το κομμάτι που «κυριαρχεί» σε αυτήν (σε ραδιοφωνική εκτέλεση και σε μία σειρά από remixes) σε μεγάλο βαθμό «κυριάρχησε» με τη σειρά του ως άκουσμα το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πρόκειται για το «Everyday is a brand new day» του A Dog Named Rodriguez, απίθανα διασκεδαστική ονομασία πίσω από την οποία κρύβεται ο DJ MCD, κατά κόσμον Δημήτρης Κρητικός. Το πολύ διαφορετικό, «φρέσκο» αυτό κομμάτι (είναι εκπληκτικό πόσο άνετα και ευχάριστα ακούγεται έξι και πλέον μήνες μετά) έχουν προσεγγίσει με δικά τους remixes στο ίδιο CD κι άλλα διάσημα ονόματα, όπως ο Νίκος Διαμαντόπουλος και ο Zac F, ενώ σε αυτό εμπεριέχονται και άλλα πολύ ενδιαφέροντα «δείγματα γραφής» του συγκεκριμένου DJ, όπως τα Keep On Smiling, It's You και Brand New Monday.

Και οι δύο συλλογές κοστίζουν 16 ευρώ (στο Δίκτυο τουλάχιστον) και κυκλοφορούν από την The Sound of Everything, εταιρεία που - για το βραχύχρονο της διαδρομής της - μας επεφύλαξε ουκ ολίγες άκρως ευχάριστες εκπλήξεις πέρυσι. Και πριν αρχίσει να... ψάχνει κανείς (ως συνήθως) στο Web για το πώς θα «κατεβάσει» τις δύο συλλογές χωρίς να πληρώσει, ας αναλογιστεί ότι πρόκειται για τις δουλειές Ελλήνων δημιουργών της electronica που αξίζουν υποστήριξης, προκειμένου να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στα ακούσματα της εγχώριας αγοράς. Γιατί από ανακυκλωμένες / «κονσέρβα» / copy-paste συλλογές της συγκεκριμένης μουσικής, προερχόμενες από το εξωτερικό και δεόντως διαφημισμένες, έχουμε... ήδη αρκετές, σωστά;

Comments

Anonymous said…
Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Impressora e Multifuncional, I hope you enjoy. The address is http://impressora-multifuncional.blogspot.com. A hug.

Popular posts from this blog

Νέο «διπλό φάουλ». Και των… δύο Sony.

Hi-def; TrueHD; Τσκ, τσκ, τσκ. Tres passe.

Τα καλύτερα... ακούγονται. Στον Best, μάλλον!