Sony PSP: «Κάτι ψήνεται…»

…και δεν είναι πατάτες φούρνου. Μετά και από τη σχετικά μικρή μεν, αλλά αντιληπτή μείωση τιμής του PlayStation Portable (που το φέρνει σε «απόσταση ανάσας» από τα 150 ευρώ του Nintendo DS, μόλις στα 170), αναζωπυρώθηκαν οι εικασίες για το πολυσυζητημένο «PSP 2.0», το οποίο και η ίδια η Sony έχει παραδεχθεί ότι «θα εμφανιστεί κάποια στιγμή». Αποκαλύφθηκε και η δυνατότητα του firmware 3.50 και 3.51 να «φορτώνει» ISO από το Memory Stick (κάτι που ο Dark Alex και οι φίλοι του μας είχαν προσφέρει εδώ και ένα χρόνο, λέμε τώρα) και… «ήρθε κι έδεσε». Λογικό!

Το θέμα δεν είναι το «αν», με άλλα λόγια, αλλά το «πότε»… και η μείωση τιμής του παρόντος συστήματος, σε συνδυασμό με την συγχρονισμένη κυκλοφορία κορυφαίων τίτλων γι’ αυτό σε χαμηλή τιμή, έχει ήδη «μεταφραστεί» από πολλούς ως μετρημένη μεν, αλλά ευδιάκριτη κίνηση της ιαπωνικής εταιρείας να «σπρώξει» το στοκ της παγκοσμίως και να «κάνει χώρο» για τον διάδοχο, για κυκλοφορία ίσως και μέσα στον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη.

Κατά γενική ομολογία το PSP, παρά τα κορυφαία του τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του, δεν έχει τύχει της εμπορικής επιτυχίας που του άξιζε και υπολείπεται σημαντικά του Nintendo DS σε όλες τις αγορές (τα συνήθη «τα δύο συστήματα δεν είναι ανταγωνιστικά»… και άλλα χαριτωμένα… δεν πείθουν κανέναν όταν και τα δύο μόνο για games χρησιμοποιούνται, εν τέλει). Δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλούν για «αποκάλυψη» του PSP 2.0 στην μίνι-E3 που ξεκινά σε λίγες μέρες. Για να δούμε, για να δούμε!

Comments

Popular posts from this blog

Νέο «διπλό φάουλ». Και των… δύο Sony.

Hi-def; TrueHD; Τσκ, τσκ, τσκ. Tres passe.

Τα καλύτερα... ακούγονται. Στον Best, μάλλον!